29 Ağustos 2023
15-21 Mart 2023'te AASSM'de düzenlenen İktisat Kongresi'ndeki altı sergiden biri, “Çokluğa ve Birliğe Davet”.
Levantenlerin ticaret diline, sosyal yaşamına ve kültürüne dair kapsamlı bir bakış sunan sergimize buradan ulaşabilirsiniz.
25 Ağustos 2023
15-21 Mart 2023 tarihlerindeki İktisat Kongresi kapsamında düzenlenen sergilerden biri olan "Değişime Davet"; cumhuriyetin ilanı, İzmir İktisat Kongresi, Lozan Barış Antlaşması gibi birçok tarihi olayı mercek altına alıyor.
Değişime Davet sergisini buradan inceleyebilirsiniz.
21 Ağustos 2023
15-21 Mart 2023 tarihlerinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen İktisat Kongresi'nde 6 farklı sergi yer aldı.
Birbirinden değerli 25 sanatçının 131 fotoğrafını bir araya getiren "Sadakate Davet Sergisi"ne buradan ulaşabilirsiniz.
10 Ağustos 2023
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin ilk paydaş toplantısı tam bir yıl önce bugün 10 Ağustos’ta gerçekleşti.
Üç paydaş grubu, dört uzman grubu ve istişare kurulunun yoğun çabasıyla gerçekleşen kongremiz bir seneyi geride bıraktı.
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kararlarının takip sistemi çok yakında açılacak.
Kongrenin birinci yılıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
4 Temmuz 2023
Karikatürist Ömer Çam'ın 30 eserlik "İktisat Karikatürleri Sergisi” İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında Bıçakçı Han’da sergilenmişti. Sergiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
21 Mayıs 2023
15-21 Mart 2023 tarihlerinde düzenlediğimiz İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi 8 aylık bir hazırlık sürecinin sonucu.
9 paydaş ve 3 uzman buluşması, 4 çalıştay ve 2 forumdan oluşan hazırlık toplantılarını İzmir Planlama Ajansı YouTube hesabından izleyebilirsiniz.
11 Mayıs 2023
Nasıl Bir Ekonomi gazetesi, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi hakkında özel bir ek yayınladı.
Eke buradan ulaşabilirsiniz.
7 Mayıs 2023
15-21 Mart 2023'te İzmir'de gerçekleştirilen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'ne 80 konuşmacı katıldı.
Akademisyen, bilim insanı, sanatçı, düşünür, siyasetçi gibi birçok uzmanın konuşmalarını Spotify'daki İzmir Planlama Ajansı hesabımızdan dinleyebilirsiniz.
21 Mart 2023
- Sivil, şeffaf ve tümüyle katılımcı bir girişim olan İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi bugün (21 Mart) sona eriyor. Sekiz aylık yoğun bir çalışmanın ardından tüm çalışmaların çıktılarının toplandığı sonuç bildirgesi, delegelerin oylarına sunulacak. Bildirgenin Türkiye’nin yeni yüzyılını şekillendirecek iktisat politikalarının temelini atması amaçlanıyor.
Kongrenin son gününün akışıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin “Çokluğa ve Birliğe Davet” başlıklı yedinci günündeki ilk konuşmacı İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener oldu. İş dünyasının umutsuz olmaya hakkı olmadığını ifade eden Özgener, “Hukukun üstün olduğu, sürekli olarak yükselen, mutlu ve barış içinde bir Türkiye hayalimiz var” dedi.
Mahmut Özgener'in konuşmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin yedinci ve son gününde konuşan S.S. İzmir Köy Koop Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer, Türkiye’deki kooperatifçiliğin tarihine ilişkin açıklamalar yaptı. Birinci İktisat Kongresi’nden bir asır sonra üreticilerin söz haklarını kullanmış olmalarına vurgu yapan Soyer, “100 yıl sonra tekrar burada bizim de bir sözümüzün olması bizi çok gururlandırdı” dedi.
Neptün Soyer'in konuşmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nin son gününde konuşan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, yeni bir toplumsal sözleşmeye ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “Çok sesliliğe giden bu yolda demokrasi, eşitlik ve kardeşliğin olması için bizlere çok fazla görev düşüyor. Barış olmazsa ekmeğimiz azalıyor. Yaşam zorlaşıyor. Eşitlik ve adalet azalıyor. Görev ve sorumluluğumuzun gereğini yerine getireceğiz” dedi.
Mehmet Bozgeyik'in konuşmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında konuşan Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Mehmet Balık “Taviz vermeyeceğimiz üç konu var; eğitim, sağlık ve milli güvenlik. Eğer bir ülkede eğitim, sağlık ve güvenlik kamu hizmeti olmaktan çıkmışsa, o ülkenin ayakta kalması mümkün değil” dedi.
Mehmet Balık'ın konuşmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Tüm işçileri, çalışanları dünyadaki en uzun çalışma saatlerine, en düşük ücretlere, en örgütsüz çalışmaya, en çok ölümlü iş cinayetine mahkûm eden bu distopyaya mahkûm değiliz. Demokrasi işçinin ekmeğidir. Meselemiz, Türkiye için demokrasi, toplum için ekonomidir. Meselemiz, demokratik bir cumhuriyeti inşa etmektir” dedi.
Arzu Çerkezoğlu'nun konuşmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin son gününde konuşan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, demokrasi, çevre, dijitalleşme, kalkınma ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemine değinerek, “İktisat Kongresi’nin yarattığı yeni iklimle, kongrenin sonuç bildirgesi ışığında bugünün ve geleceğin Türkiyesi'nin hayaliyle yeni bir yol bulalım, yeni bir hikaye yazalım ve değişelim” dedi.
Süleyman Sönmez'in konuşmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında konuşan Oxford Üniversitesi’nden iktisatçı Prof. Ian Goldin, “Türkiye, dünyanın geleceğinin şekillenmesinde rol oynayabilir. Gelecek kendiliğinden gerçekleşmiyor. Biz onu aktif olarak gerçekleştiriyoruz. Demokratik, toplumsal cinsiyet eşitliğine, insan haklarına saygılı, küresel kalkınmayı işaret eden bir gelecek. Nasıl bir gelecek istediğimize karar vermek bize kalmış” dedi.
Ian Goldin'in konuşmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Yeniliğe Davet” sloganıyla tüm Türkiye’yi geleceği inşa etmeye çağıran İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin sonuç bildirgesi açıklandı.
Sonuç bildirgesiyle ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’ni “Gerçek anlamda bir demokrasi inşa edildi” sözleriyle değerlendirdi. Kongrenin kapanış konuşmasını yapan Başkan Soyer, “Bu kongre hem umudu hem bu memleketin geleceğine dair her birimizin özgüvenini yenilememize imkan verdi. Biliyoruz ki aynı atalarımızın yaptığı gibi barış içinde huzurla, sağlıkla bir arada yaşayacağımız kentler ve yepyeni bir Türkiye inşa etmek mümkün” dedi.
Başkan Soyer'in kapanış konuşmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
20 Mart 2023
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin altıncı günü, iktisat ve uluslararası ilişkiler konularında birçok uzman ismi dinleyicilerle buluşturuyor. Kongre, Millet İttifakı belediye başkanlarını da bir araya getiriyor.
“Yeniliğe Davet” başlığıyla yapılan ve tüm Türkiye’yi geleceği inşa etmeye çağıran İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin altıncı günü, özellikle iktisat ve uluslararası ilişkiler konularında birçok uzman ismi dinleyicilerle buluşturuyor.
Altıncı günün akışıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin “Sadakate Davet” başlıklı altıncı gününün ilk konuşmacısı Almanya eski Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Joschka Fischer oldu. Türkiye’nin Orta Doğu yerine yüzünü Batı’ya dönmesi gerektiğini ifade eden Fischer, “Kollarımızı sıvayalım ve gelecek için, barış için birlikte çalışalım” dedi.
Joschka Fischer'in konuşmasıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin “Sadakate Davet” temalı altıncı gün oturumlarında konuşan Sırrı Süreyya Önder “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu gerçekten çok nitelikli adımının, bütün ülkeye yayılması gerekiyor. Sayın Tunç Soyer’in etkisi ve gücü görünenin çok ötesinde bir başlangıç yaptığını düşünüyorum” dedi.
Sırrı Süreyya Önder'in konuşmasıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin altıncı gününde konuşan Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Keyman, sonraki yüzyılda kentlerin öne çıkacağına değinerek, “Kentlerin Türkiyesi'nde İzmir özel bir kent. Türkiye'nin geleceği İzmir'in geleceğinde yatıyor. İzmir’in kendini nasıl yöneteceğinde. O nedenle kongrenin İzmir'de olması önemli” dedi.
Fuat Keyman'ın konuşmasıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde konuşan Türkiye Ekonomi Araştırma Vakfı (TEPAV) Kurucu Direktörü Güven Sak, ülkede katılımcı bir geçiş sürecine ve akılcı politikalara ihtiyaç olduğunu belirterek, “Yalnızca iktidarın değişmesi değil, ortaklaşma kültürünü geliştirmemiz gereken yeni bir dönemin başındayız; aynı 1923’teki gibi. Bunun için son beş yılda yaptıklarımızı yapmayacağız. Hepimizin bir araya gelip adil yaşamı konuşmamız, tasarlamamız gerekiyor” dedi.
Güven Sak'ın konuşmasıyla ilgili haberimizi buradan okuabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin altıncı gününde konuşan iktisatçı, planlama uzmanı ve siyasetçi Murat Karayalçın yeni bir öneri sundu. Proje süreçlerine halkın muhafız olarak katılmasının ve sahip çıkmasının gerekliliğine vurgu yapan Karayalçın, “Eğer proje sahiplenebiliyorsa o proje hızla tamamlanabilmektedir Proje muhafızları o projenin bir an önce gerçekleşmesini isteyen halktır” dedi.
Murat Karayalçın'ın konuşmasıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında konuşan akademisyen ve sendikacı Yıldırım Koç, “İnsanların eylemlerde, ekmek kavgasında birleşeceğini göreceksiniz. Benim madenci bir arkadaşımın sözü var; işçi sınıfı oturduğu minder tutuşmadan ayağa kalkmaz. Minderin tutuştuğu bir sürece giriyoruz” dedi.
Yıldırım Koç'un konuşmasıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde konuşan Atatürk araştırmacısı ve yazar Hanri Benazus, önünde hazır bir model yokken idealist bir subayın cumhuriyeti kurduğunu dile getirerek, “Devrimlerle ulusumuz hızla kalkınmaya başladı. Atatürk’ü anlamak bir varoluş kavgasının adıdır. Atatürk konusunda çok fanatiğim” dedi.
Hanri Benazus'un konuşmasıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında konuşan gazeteci-yazar Nur Batur, “Eğer bir cumhuriyet kadını olarak dünyanın her yerine gidebildiysem, istediğim gibi görüşlerimi anlatabiliyorsam, bunu Mustafa Kemal Atatürk'e, devrimlere ve çağdaş dünyaya borçluyum. Atatürk ve arkadaşları yüz yıl önce tarih yazdı.” dedi.
Nur Batur'un konuşmasıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında konuşan stratejik iletişim danışmanı Salim Kadıbeşegil, “Gezegenin kazananlar arasında olmadığı bir iş modelinin, sistemin ayakta durma şansı yok” dedi.
Salim Kadıbeşegil'in konuşmasıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin altıncı gününde akademisyen ve uluslararası ilişkiler uzmanı Soli Özel, yeni süreçte Türkiye’nin izlemesi gereken yol haritasına ilişkin konuştu. Özel, “Hayalperestlikle vakit kaybetmemek, emperyal düşler peşinde koşmamak gerek. Atatürk’ün de dediği gibi içeride güç üretemeyen ülke dışarıda ağırlık sahibi olamaz ve etkili bir dış politika da izleyemez” dedi.
Soli Özel'in konuşmasıyla ilgili haberimizi buradan okuabilirsiniz.
- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında konuşan İstanbul Bilgi Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serhan Ada, “Kültür ekonomisinin cirosu dolar bazında bakıldığında son 10 yılda aynı seviyede seyrediyor gibi görülse de yüzde 30 gibi bir kayıp var. Şimdiye kadar değişmez olarak kabul ettiğimiz değerleri gözden geçirmek zorundayız” dedi.
Serhan Ada'nın konuşmasıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında konuşan Fütüristler Derneği Kurucusu Alphan Manas, “Evrensel temel gelir kaçınılmaz. Yapay zeka ve robotlar işsizliği dünyada 2040’larda yüzde 20 yükseltecek. Kapitalizmin sonuna doğru geliyoruz” dedi.
Alphan Manas'ın konuşmasıyla ilgili haberimizi buradan okuabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde konuşan iktisatçı Yusuf Işık, dünyadaki en önemli sorunun eşitsizlik ve regülasyon olduğunu belirterek sosyal bilgi ekonomisinin benimsenmesi gerektiğine dikkat çekti.
Yusuf Işık'ın konuşmasıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin altıncı gününde Millet İttifakı belediye başkanları İzmir’de buluştu. Başkan Soyer, “İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, bize yol göstericilik yapacak son derece zengin verilerle sonlanmış olacak. Yapacağınız katkıların, değerlendirmelerin de kongre çıktısı olarak kongre dokümanına dahil edileceğini söylemek istiyorum” dedi.
Millet İttifakı Belediye Başkanları Buluşması ile ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
19 Mart 2023
- “Yeniliğe Davet” başlığıyla yapılan ve tüm Türkiye’yi geleceği inşa etmeye çağıran İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin beşinci gününde Yüksek İstişare Kurulu son kez bir araya geliyor, ardından kongre Millet İttifakı başkanlarını İzmir’de buluşturuyor.
Beşinci günün akışıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında son kez toplanan Yüksek İstişare Kurulu toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Paydaş ve uzmanlarımızın yaptığı çalışmalar tamamlandı. Yüksek İstişare Kurulumuz son rötuşları yapmak üzere bir araya geldi. 8 aylık maratonun sonuna doğru yaklaşıyoruz. Diliyoruz ki bunlar ülkemizin geleceğini aydınlatacak, geleceğine ışık tutacak kararlar olacak” dedi.
Basın açıklamasıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nin beşinci gününde son kez toplanan Yüksek İstişare Kurulu sona erdi. Kurul, 21 Mart’ta tüm Türkiye ve dünyaya duyurulacak sonuç bildirgesinin giriş metnini ve paydaş gruplarından gelen değişiklik önerilerini değerlendirdi. Başkan Tunç Soyer, sonuç bildirgesinin takipçisi olacaklarını belirterek “Her yıl bu ilke ve kararların akıbetini gözden geçireceğimiz buluşmalar yapmak istiyoruz” dedi.
Yüksek İstişare Kurulu toplantısıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, beşinci gününde Millet İttifakı Başkanlar Buluşması’na ev sahipliği yaptı. CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu “Böylesine anlamlı bir toplantıyı gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza hepinizin huzurunda yürekten teşekkür ederim. İkinci yüzyılı birlikte inşa edeceğiz” dedi. Başkan Tunç Soyer ise “İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, Millet İttifakı’nın attığı tarihi adımlara İzmir’den yaptığımız gönülden bir katkıdır” dedi.
Millet İttifakı Genel Başkanları Buluşması ile ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
18 Mart 2023
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, dördüncü günde iki farklı mekânda sürecek. Tarihi Bıçakçı Han’da paydaş buluşmalarının son oturumu yapılacak. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ise birçok uzman isim dinleyicileriyle buluşmaya devam edecek. Millet İttifakı partilerinin ekonomi politikalarından sorumlu genel başkan yardımcıları ise “Millet İttifakı Ortak Politikalar Metni Paneli”nde buluşacak.
Dördüncü günün akışıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin “Doğamıza Davet” temasıyla yapılan dördüncü gününün ilk konuşmacısı ODTÜ öğretim üyesi, kentsel çalışmalar uzmanı Prof. Dr. Tarık Şengül oldu. Şengül, “İnanıyorum ki Türkiye önümüzdeki süreçte bazı temel tercihlerini yeniden gözden geçirecek. Siyaset hazırsa, Türkiye’yi dönüştürmeye, kentleri dönüştürmeye, dünyayı dönüştürmeye biz hazırız” dedi.
Tarık Şengül'ün konuşmasıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin dördüncü gününde konuşan Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Okan Tüysüz, 1999 depremlerinin milat olmadığını kısa sürede unutulduğunu söyleyerek, “Depreme hazırlıkta maalesef sınıfta kalmış bir ülkeyiz 24 senedir yol haritası çiziyoruz artık biraz da adım atalım. Yeteri kadar yol haritası çizdik. Bu yol aşılmaz değil. Yeter ki kararlı olalım” dedi.
Okay Tüysüz'ün konuşmasıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nin dördüncü gününde konuşan iktisatçı Prof. Dr. Kamil Yılmaz, “Yüzüncü yılda deprem olması bizim için bir uyarı. Şehirlerimizi yeniden yapılandırmamız lazım. Ama ayakta duran kentler için ayakta duran kurumlara ihtiyacımız var” dedi.
Kamil Yılmaz'ın konuşmasıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin dördüncü gününde konuşan jeolog Prof. Dr. Naci Görür, İzmir’in depreme hazırlık ve dirençlilik çalışmalarına değinerek “Mikrobölgeleme çalışmalarında İzmir doğru yolda. Bu işin şakası yok. Bu iş o kadar zor değil. Kentlerimizde o kadar hata yapıp büyütmüşüz ki, kendi hatamızla yüzleşmeye korkuyoruz. Bu işe bir yerden başlamalıyız” dedi.
Naci Görür'ün konuşmasıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde konuşan jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, İzmir’de her an deprem olabilir sözünün doğru olmadığını belirterek, “6 buçuk şiddetine kadar depremler İzmir’de yıkıcı olmaz. Hiçbir zaman İzmir’de Kahramanmaraş’taki gibi 7,5 ve üstü şiddette depremler olmaz. Ancak bu büyüklükte bir deprem olacakmış gibi kenti hazırlamamız gerekir” dedi.
Ahmet Övgün Ercan'ın konuşmasıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında Japon mimar Hiroyuki Unemori, “Geleceğin Dünyasında Dirençli Şehirler” başlığıyla sunum yaptı. Hiroyuki Unemori, “Türkiye’ye ilk defa geldim. İstanbul ve İzmir’i gördüm. Bu iki ilde de doğu ve batı kültürü çok güzel bir uyum yakalamış. Şehirleri yüz yıl içinde düşünmemiz gerekiyor. İlerde ne gibi sorunlar yaşanır, bunları iyi değerlendirmek gerekiyor” diye konuştu.
Hiroyuki Unemori'nin konuşmasıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin dördüncü gününde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Dr. Güven Eken “Döngüsel Kültür Şehirleri” başlığıyla bir sunum yaptı. Eken, “Geleneksel anlamda ben kelimesi yaşadığımız çağda en temel kutsalımız haline geldi. Bizim dışımızdaki canlılar için ben kelimesi geçerli değil. Ben olunca biz kümesi de beraberinde geliyor. Ben ve bizim dışımızdaki her şey de iklim, biyoçeşitlilik, ekosistem bunlar da çevre oluyor. Bizim dışımızdaki birçok canlı yaşamı böyle algılamıyor. Çevre dediğimiz şey, hepimizin parçası olduğumuz doğa, evren, yer kürenin bütünlüğü. Bu iki algı yaşamda aldığımız her türlü kararın zemini aslında” dedi.
Güven Eken'in konuşmasıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nde konuşan Genç İşsizler Platformu Kurucusu iktisatçı ve uluslararası finans uzmanı Dr. Murat Kubilay, “20 yıl önce Türkiye Avrupa'nın kıyısında genç ve dinamik bir ülkeydi. Artık değiliz. Son 20 yıllık dönemi, demografik yapımızı iyi kullanamadık. Mali bir yıkım içindeyiz. Geçmişe bakıp ders almalıyız” dedi.
Murat Kubilay'ın konuşmasıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında konuşan Chicago Üniversitesi öğretim üyesi iktisatçı Prof. Dr. Ufuk Akçiğit, Türkiye ekonomisinin sorunları ve çözüm önerilerini rakamlarla açıkladı. Akçiğit, “Ben daha iyi biliyorum yerine verileri baz almamız lazım. Herkes bir işin ucundan tutmak istiyor. Yeter ki bilimin ışığında bir şeyler yapmak isteyelim” dedi.
Ufuk Akçiğit'in konuşmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nde konuşan ekolojik aktivist Prof. Dr. Vandana Shiva, sağlıklı olabilmek için öncelikle ekosistemin sağlıklı olması gerektiğini belirterek, “Devletler ekolojik teşvikler vermeli. Gerçek servet toprağın refahı, gelecekteki nesillerin refahı. Toprak, doğa, hayat. Gelecekteki nesillerin hürriyet ve özgürlüğün tanımı” dedi.
Vandana Shiva'nın konuşmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin dördüncü gününde konuşan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü Dijital Ekonomi Girişimi Kurucusu Prof. Dr. Andrew McAfee, “Daha fazla şirket, yatırımlarının çoğunu her yıl bilgi teknolojilerine ayırıyor. Dünya artık dijitalleşmeyle birlikte değişiyor” dedi.
Andrew McAfee'nin konuşmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- “Yeniliğe Davet” başlığıyla yapılan ve geleceği inşa etmeye çağıran İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi dördüncü gününde. Tarihi Bıçakçı Han’da çiftçi, işçi ve sanayici-tüccar esnaf paydaş buluşmalarının ikinci ve son oturumu tamamlandı, paydaşlar bildirgelerine son hâllerini verdi.
Paydaş buluşmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamındaki paydaş buluşmalarına ilişkin süreci değerlendirdi. Paydaş buluşmalarında oluşan tüm metinlerin yarın Yüksek İstişare Kurulu’nun önüne gideceğini söyleyen Başkan Soyer, “Toplantılarda görüyoruz ki umudu kaybetmek için bir sebep yok. Umudumuzu korumak ve geleceği inşa etmek için çok sebep var” dedi.
Basın toplantısıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, Millet İttifakı partilerinin ekonomi politikalarından sorumlu genel başkan yardımcılarını “Millet İttifakı Ortak Politikalar Metni Paneli”nde buluşturdu. Genel başkan yardımcıları, Millet İttifakı'nın seçimleri kazanarak göreve başlamasıyla birlikte Türkiye’nin yeniden uluslararası yatırımcılar için güven beslenen bir ülke haline geleceğini böylece ekonomik büyümenin gerçekleşebileceğini, istihdamın artacağını vurguladı.
Millet İttifakı Ortak Politikalar Metni Paneli ile ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- “Yeniliğe Davet” başlığıyla yapılan ve geleceği inşa etmeye çağıran İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin beşinci günü Millet İttifakı Genel Başkanlar Buluşması’na sahne olacak. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde bir araya gelecek. Buluşmada İYİ Parti’yi ise Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale temsil edecek.
Millet İttifakı Genel Başkanlar Buluşması ile ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
17 Mart 2023
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, üçüncü gününde paydaş toplantıları ile başlıyor. 17 ve 18 Mart’ta Bıçakçı Han’da yapılacak paydaş toplantılarına çiftçi, işçi ve sanayici-tüccar-esnaf grupları katılacak. Paydaş toplantılarına paralel olarak birbirinden değerli birçok isim Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) dinleyicileriyle buluşmaya devam edecek.
Günün akışıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- “Yürüyüşe Davet” başlıklı üçüncü gününün ilk konuşmacısı iktisatçı Prof. Dr. Şevket Pamuk oldu. 1923 yılındaki İktisat Kongresi’nden ikinci yüzyıla geçen süreci rakamlarla anlatan Pamuk, yeni iktisadi kalkınma programı için, “Aradan geçen yüzyıla rağmen bizim de bugün yeni kurallara, şeffaflığa ve hukuk devletine ihtiyacımız var” ifadesini kullandı.
Şevket Pamuk'un konuşmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin üçüncü gününde konuşan sosyolog Prof. Dr. Thomas Faist, “İklim olayları yavaş ortaya çıkar ve daha hızlı göçü ortaya çıkarır. Gelecekteki göçe baktığımızda belki de geri dönülemeyecek bir noktaya geleceğiz” dedi.
Thomas Faist'in konuşmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin üçüncü gününde konuşan Boğaziçi Üniversitesi Modern Türkiye Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asım Karaömerlioğlu, “İkinci yüzyılın iktisadı yalnızca yeni bir hayat üzerine değil yeni bir ahlak anlayışı üzerine de inşa edilmeli” dedi.
Asım Karaömerlioğlu'nun konuşmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde konuşan ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer, “Eksikliğimiz tüm kurum ve kurallarımızla beklediğimiz gecikmiş demokrasidir. İkinci yüzyılda cumhuriyet, demokrasiyle sarmalanacaktır ve zamanı gelmiştir” dedi.
Sıtkı Şükrüer'in konuşmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin üçüncü gününde yapay zeka teknolojileri ve yeni çıkan bilgisayar programları hakkında konuşan akademisyen Prof. Dr. Cem Say, ülkede yaşanan internet kısıtlamalarına değindi. Say, “Türkiye’nin önünde bir seçim var ama bilim toplumu olup bilimin dediğini mi yapacağız ya da öbür türlüsünü mü yapacağız? Seçim bizim elimizde” dedi.
Cem Say'ın konuşmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nin üçüncü gününde yapılan paydaş toplantıları kapsamında basın toplantısı düzenledi. Başkan Soyer, “Her sene bu kongrenin verdiği kararların, tespit ettiği ilkelerin takibini sağlayacak buluşmaları gerçekleştirmeye karar verdik” dedi.
Başkan Soyer'in basın toplantısıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin üçüncü gününde konuşan Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, gelir adaletsizliğine değinerek, gençlere umut verecek ikinci nesil toplum sözleşmesine ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Rota, “Bu sözleşmede kapsayıcı, katılımcı ve çoğulcu bir demokrasi olmalı. Hukukun üstünlüğü, ifade özgürlüğü, devletin şeffaflığı, liyakata saygı olmalı. Akla ve bilime saygı, servetin hakça paylaşıldığı bir sözleşme olmalı” dedi.
Kerim Rota'nın konuşmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde konuşan ESİAD Ekonomi Gözlem Grubu Başkanı Muhittin Bilget, “Pastadaki payımızı artırmak için artık yeni stratejilere ve geliri daha adil bölüşecek politikalara ihtiyacımız var” dedi.
Muhittin Bilget'in konuşmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin üçüncü gününde EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, "Dünyada, Türkiye’de ve İzmir’de Girişimcilik" başlıklı bir konuşma yaptı. Yelkenbiçer, “Bizim Mustafa Kemal Atatürk’e sözümüz var. Genç iş adamları olarak umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Bizler de bu topraklarda en büyük umudumuzun gençler olduğunu biliyoruz. İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi yeniden doğuşun miladı olacak” dedi.
Alp Avni Yelkenbiçer'in konuşmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nin üçüncü gününde konuşan UNICEF Türkiye Sosyal Politikalar Bölüm Başkanı Emre Üçkardeşler, “Çocuklarımızın refahını artırmak istiyoruz. Çalışmalarımızda önceliği en dezavantajlı, en kırılgan kesimlere veriyoruz” dedi. Çocukları temsilen dört öğrenci sahneye çıkarak beklentilerini anlattı. Başkan Soyer, sahneye çıkarak çocukları tebrik etti.
Emre Üçkardeşler'in konuşmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında konuşan İhtiyaç Haritası Kurucusu Dr. Ali Ercan Özgür, “Umutlu olmak için daha çok çalışmaya ihtiyacımız var. Tek dileğimiz umutlu olmak, çalışmak ve gönüllü olmak” dedi.
Ali Ercan Özgür'ün konuşmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin üçüncü gününde konuşan Anadolu Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaduman Halıcı, “Mustafa Kemal için iyi bir asker, muhteşem bir devlet adamı diyebilirsiniz. Ama bana göre Mustafa Kemal Atatürk Türkiye’nin ilk büyük girişimcisidir. Hayal kurmuştur, hayallerini uygulamaya koymuştur. Krizleri fırsata çevirmiştir. Ama en önemlisi yol arkadaşlarını doğru seçmiştir” dedi.
Şaduman Halıcı'nın konuşmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- “Geleceğin Türkiye’sini inşa ediyoruz” başlığıyla yapılan İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, üçüncü gününde paydaş buluşmalarıyla devam ediyor. Tarihi Bıçakçı Han'da iki gün boyunca sürecek paydaş buluşmalarında işçi, çiftçi ve sanayici-tüccar-esnaf grupları, 2022’nin Ağustos ayından beri üzerinde çalıştıkları bildirgeleri son hâline getirecek.
Paydaş buluşmalarının ilk günüyle ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde konuşan Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erol Köroğlu, “Cumhuriyetin ikinci yüzyılının önemsenmesi gerekiyor. Daha iyi bir yüzyılı yaşamak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Daha farklı bir Türkiye için eleştirel okurlar yetiştirmeyi başarmalıyız” dedi.
Erol Köroğlu'nun konuşmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında konuşan iktisatçı Prof. Dr. Selva Demiralp, Türkiye ekonomisinin bugününde doğru bilinen yanlışları bilimle açıkladı. Demiralp, “Ekonomide bundan sonrasında bizi kolay bir yürüyüş beklemiyor. Zor da olsalar çözümü biliyoruz. Bu yolda başarıyla yürüme kapasitesine ve gücüne sahibiz” dedi.
Selva Demiralp'in konuşmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin üçüncü gününde İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı ekonomist Prof. Dr. Bilge Yılmaz, “Geleceğimiz çok parlak. Hiç kimse umutsuz olmasın. Görevi devraldığımızda her şey bambaşka olacak” dedi.
Bilge Yılmaz'ın konuşmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde konuşan Stanford Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Francis Fukuyama, yaklaşan genel seçimleri hatırlatarak, “Türkiye'de demokrasinin yenilenmesi ve daha güzel temellere oturtulması adına bir şans var. Muhalefetin seçimleri kazanması umudu var. Demokrasinin yeniden inşa edilmesi önemli. Demokrasiye yeniden geçişin sağlanması önemli” dedi.
Francis Fukuyama'nın konuşmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
16 Mart 2023
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, ikinci gününde "Vicdana Davet" sloganıyla birbirinden değerli uzman ve konuşmacıyı ağırlayacak.
Günün akışıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- İİkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin ikinci gününde konuşan gazeteci-yazar ve iktisatçı Uğur Gürses, 2023 yılında yeni bir ekonomik modele ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Yeni bir gelecek tasarımı için yeni bir eşik atlanmak zorunda. Bu eşik de toplumsal uzlaşma, eşit yurttaşlık ve yeni bir toplumsal sözleşmenin tesisi gereğidir. Şimdi uzlaşma ve yeni bir sözleşme zamanıdır” dedi.
Uğur Gürses'in konuşmasıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- Prof. Dr. Çağlar Keyder, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nin ikinci gününde “Değişen Dünyada İktisat Politikası” başlıklı bir sunum yaptı. Prof. Dr. Çağlar Keyder, Türkiye'nin şu anda olduğu yerin çok önemli olduğunu vurgulayarak “Yeni bir kulvara geçmek çok da anormal olmayacak, çünkü bütün dünya yeni bir kulvara geçmek durumunda gibi görünüyor. O yeni kulvar da 1980'lerde başlayan neoliberal düzenin hedef olarak aldığı, ortadan kaldırmaya çalıştığı devletin önceliğiydi. Yani sermayenin bir seçimi diye düşünüyoruz neoliberalizmi. Fakat neoliberalizm devlete karşı bir ideolojiydi” dedi.
Çağlar Keyder'in konuşmasıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nin ikinci gününde konuşan Bilkent Üniversitesi'nden iktisatçı Prof. Dr. Ali Hakan Kara, “Artık zor işler yapmak gerekiyor. Yapamazsak bir yüzyıl değil bin yıl da geçse bu problemleri konuşmaya devam ederiz. Yeter ki birbirimizle kavga etmeyi bırakıp önümüze bakalım. Aklın ve bilimin yönüne dönelim, önümüz açık” dedi.
Ali Hakan Kara'nın konuşmasıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin ikinci gününde konuşan siyasal iletişim uzmanı Dr. Gülfem Saydan Sanver, “Yeni siyaset yazılırken ön planda tutmamız gereken ana kavramlardan birinin vicdan olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Gülfem Saydan Sanver'in konuşmasıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'ne çevrimiçi olarak katılan Prof. Dr. Timothy Garton Ash, Türkiye'nin stratejik önemine değindi. Türkiye'nin büyük ve bağımsız bir güç olduğuna işaret eden Ash, “Ne tarafa gideceğinizi biliyorsanız her yön iyidir sözü çok güzel bir söz. Yüz yıl önce Cumhuriyetin kurulduğu dönemde olduğu gibi bizim ne yöne gideceğimizi bilmemiz gerekiyor” dedi.
Timothy Garton Ash'in konuşmasıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nde konuşan DEVA Partisi Sanayi, Girişimcilik ve Dijital Dönüşüm Politikaları Başkanı Burak Dalgın, “Nesilden nesile geçen bu tarihi zenginliği, vizyoner, iradeli ve icraatçı bir yaklaşımla birleştirdiğimizde büyük Türkiye'nin yolu açılacak. Türkiye, yeninin yürüyüşüne başlayacak ve ülkemiz gerçek anlamda çağ atlayacak” dedi.
Burak Dalgın'ın konuşmasıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin ikinci gününde konuşan TED Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayça Tekin Koru, afet ile felaketin birbirinden farklı anlamlar taşıdığını belirtti. Koru, “Maalesef bunları eş anlamlı gibi kullanıyoruz fakat değil. Doğa ve insan kaynaklı afet vardır.
Ayça Tekin Koru'nun konuşmasıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'ne katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Selçuk Sarıyar, “Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Şehir Ekonomileri” başlığıyla bir sunum yaptı. Türkiye'nin yeşil dönüşümünün önemli olduğunu vurgulayan Selçuk Sarıyar, “Türkiye'de yeşil dönüşüm bir yandan yeni istihdam olanakları yaratıyor." dedi.
Selçuk Sarıyar'ın konuşmasıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, “Yoksulluğu bitirecek olan tek şey yoksulluk içinde mücadele edenleri dinlemek ve anlamaktır. Dinlediğiniz zaman aslında onlar neler yapılması gerektiğini söylüyor” dedi.
Hacer Foggo'nun konuşmasıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde konuşan Davranış Bilimi Uzmanı Prof. Dr. Selçuk Şirin, “Eğitimde Türkiye’deki eşitsizlik kadınlar lehine bozulmuştur. Eğitimde başardığımızı istihdamda yeniden başarmamız lazım” dedi.
Selçuk Şirin'in konuşmasıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nde konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, “Geleceğin Türkiyesi'nin en önemli özelliği, rant değil insan merkezli kalkınma olmalı. Toplum olarak ortak anlayışa varmamız gerektiğine inanıyorum” dedi.
Orhan Turan'ın konuşmasıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin ikinci günü, teorik fizikçi Prof. Dr. Michio Kaku ile sona erdi. Kaku, “Türkiye-Gelecek 50 Yıl” başlığı altında yakın gelecek hakkında konuştu.
Michio Kaku'nun konuşmasıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında İzmir Planlama Ajansı (İZPA) tarafından düzenlenen etkinliklerden biri olan “Geleceğin Şehirleri” çalıştayında dünyanın dört bir yanından akademisyen, mimar, şehir plancısı, peyzaj mimarı ve sosyolog İzmir’de buluştu. Çalıştay, 16 Mart’ta İzmir’deki Çukurhan’da farklı ülkelerden alanında uzman birçok ismin katılımıyla düzenlendi.
Geleceğin Şehirleri çalıştayıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
15 Mart 2023
- Gençlik Forumu, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nin açıldığı gün olan 15 Mart Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) yoğun bir katılımla gerçekleşti.
Forumda gençlik örgütleri ve kurumlarının temsilcilerinin ikinci yüzyılın Türkiyesi'ne dair katkılarını, planlarını ve projelerini konuştu. Ayrıca gençler, Türkiye hayallerini ifade ederek sorunlarını ve çözüm önerilerini tartıştı.
Gençlik Forumu ile ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- “Yeniliğe Davet” sloganıyla tüm Türkiye’yi geleceği inşa etmeye çağıran İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, İzmir’de kapılarını açtı.
Ünlü sanatçı Karsu’nun 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler anısına verdiği konserle başlayan kongre, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in konuşmasıyla açıldı. Kongrede Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Doç. Dr. Selin Sayek Böke de konuşma yaptı.
Karsu'nun konseri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in açılış konuşması ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Doç. Dr. Selin Sayek Böke'nin konuşması için haberimizi okuyabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında konuşan araştırmacı yazar Bekir Ağırdır artık yeni bir hikâyenin yazılması gerektiğini söyleyerek, “Ben umudumu mirasa bırakmak istemiyorum, umudumu yaşamak istiyorum” dedi.
Bekir Ağırdır'ın konuşmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde konuşan TÜRKONFED Yüksek Dayanışma Kurulu Başkanı Şükrü Ünlütürk, “Bizim hayalimiz ortak yaşam, demokratikleşme ve her fırsatta eşitliği ilke edinen bir ülke. Biz buna inanıyoruz” dedi.
Şükrü Ünlütürk'ün konuşmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin ilk gün oturumları kapsamında konuşan Ekonomiden Sorumlu Eski Devlet Bakanı ve iktisatçı Prof. Dr. Işın Çelebi, Türkiye’nin 6 Şubat depremlerinin ardından uyguladığı politikalardan söz etti.
Işın Çelebi'nin konuşmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- "Yeniliğe Davet” sloganıyla tüm Türkiye’yi geleceği inşa etmeye çağıran İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde siyasetçi Gülsün Bilgehan da konuşmacı olarak katıldı. Bilgehan, “Her şeye rağmen Mustafa Kemal’in çocukları bu ülkede yaşıyor. Yeni bir ülkeyi kurmak elimizde” dedi.
Gülsün Bilgehan'ın konuşmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde konuşan iktisat profesörü Refet Gürkaynak, değişim için ayrışmadan birlikte yaşama iradesinin yeniden ortaya konulması gerektiğini söyleyerek “Eğer ülke değişirse, biz değiştikten sonra değişecek” dedi.
Refet Gürkaynak'ın konuşmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde konuşan iktisatçı yazar Dr. Serdar Şahinkaya, “21 Mart Salı akşamını bekleyin ve kararları görün, örnek alın. Yüzyıl sonra bugün de geleceğin Türkiyesi'ni İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi şekillendirecek” diye konuştu.
Serdar Şahinkaya'nın konuşmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin ilk gününün kapanış konuşmasını, imzalı gitarını İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bir Kira Bir Yuva kampanyasına depremzedeler için bağışlayan İrlandalı müzisyen, söz yazarı ve aktivist Sir Bob Geldof gerçekleştirdi.
Sir Bob Geldof'un konuşmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
- İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında düzenlenen etkinliklerden biri olan “Geleceğin Şehirleri” buluşması, 16 Mart’ta İzmir’de dünyanın dört bir yanından akademisyen, bilim insanı ve uzmanı bir araya getiriyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde ve İzmir Planlama Ajansı koordinasyonuyla yapılacak “Geleceğin Şehirleri” toplantısına 10 farklı ülkeden toplam 16 akademisyen, mimar, peyzaj mimarı, şehir planlamacı ve sosyolog katılacak.
Geleceğin Şehirleri buluşmasıyla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
- Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Türkiye’yi yeniliğe davet eden İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’ne 5 köklü şirket etkinlik sponsoru olarak katkı sağlayacak. 15-21 Mart 2023 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’ne Çimentaş, Dynavit, İzmir Demir Çelik (İDÇ), Kar İnşaat ve Norm Holding etkinlik sponsoru olarak destek olacak.
Etkinlik sponsorlarımızla ilgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.Karsu, 15 Mart’ta saat 14.00’te Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde dinleyicilerle buluşacak. Konser, “İktisat Kongresi” uygulaması üzerinden ücretsiz kayıt yaptırarak veya İzmirTube üzerinden yapılacak canlı yayınla izlenebilecek.
Haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
Çalıştayda eğitim ve öğretimdeki sorunlar, öğrencilerin yaşadıkları problemler, adaptasyon sorunları, afet yaşanan bölgelerde eğitimin önemi, afet durumlarında eğitime dönüş planı, eğitimde fırsat eşitliği kavramı, eğitimcilerin eğitimi, okul öncesi eğitimin önemi, eğitim müfredatının önemi ve düzenlenmesi, dijitalleşmenin eğitime etkisi gibi birçok konu tartışıldı.
Eğitim Çalıştayı ile ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.15-21 Mart tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi hazırlık çalışmalarından “Sokak İktisadı Çalıştayı”, Tarihi Çukurhan’da sokak emekçileri ve temsilcilerini bir araya getirdi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkârlar Meclisi işbirliğiyle düzenlenen Sokak İktisadı Çalıştayı, sokak ekonomisinin farklı alanlarda çalışan aktörlerini buluşturdu. Çalıştayda sokak emekçilerinin hakları, yaşadıkları problemlerin ekonomik ve sosyal kaynakları, bu alanda yapılması gereken hukuki düzenlemeler gibi birçok konu tartışıldı.
Sokak İktisadı Çalıştayı ile ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi hazırlık toplantıları, buluşmalar ve forumlarla sürüyor. “Geleceğin Türkiyesi’ni inşa ediyoruz” sloganıyla yola çıkan kongrenin hazırlık çalışmalarına paralel olarak yapılacak forumlardan ilki “Kadın ve İktisat Kongresi” olarak belirlendi.
Tüpraş’ın tema sponsoru olacağı 2 Şubat’taki “Kadın ve İktisat Kongresi” Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu’nun (BASİFED) ortaklığı ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) desteğiyle yapılacak.
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) düzenlenecek forumda birçok farklı meslek grubundan kadın bir araya gelecek. Buluşmaya ulusal ve uluslararası düzeyde çalışma yürüten 50’den fazla kadın derneği temsilcisi katılacak.
Kadın ve İktisat Kongresi ile ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.
23 Ağustos 2022
Sanayici, Tüccar ve Esnaf Grubu birinci ön buluşması İzmir'deki Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirildi.
10 Ağustos 2022
Çiftçi ve İşçi Gruplarının birinci ön buluşması İzmir'deki Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirildi